r e k l a m a

Partner serwisu

POLITYKA PRYWATNOŚCI

POLITYKA PRYWATNOŚCI
Świadcząc usługi w ramach niniejszego serwisu Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Metalowa 5 (60-118), wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań Nowe Miasto i Wilda VIII Wydział Gospodarczy pod nr KRS 0000101146; NIP 7780164903; REGON 630175513, zwana dalej „PWR” gromadzi i przechowuje dane na temat Użytkowników serwisu, wykorzystuje je do realizacji usług świadczonych na żądanie Użytkownika, bądź innych działań, na które wyraził on zgodę.

NASZE PRIORYTETY
Podstawowym celem Polskiego Wydawnictwa Rolniczego (PWR) jest dostarczanie wszystkim Państwu bieżącej, kompleksowej informacji o tym, co dzieje się na rynku Agro.
Zależy nam na tym, aby dostarczana wiedza i informacje wspierały Państwa działania i pozwalały maksymalizować osiągane wyniki. Chcemy, aby mieli Państwo szybki dostęp do rzetelnych danych o nowych rozwiązaniach, sprzęcie i usługach.
Docieramy do Państwa z tymi wiadomościami różnymi kanałami: poprzez wydawane czasopisma, newslettery, seminaria, ale również przez kontakt bezpośredni – na targach i w rozmowach telefonicznych. Takie rozwiązania jak emailing, czy kontakt sms – dodatkowo dają nam szanse na przesłanie szybkiej informacji.
Na potrzeby realizowanych z Państwem kontaktów zbieramy w naszej bazie takie dane kontaktowe (email, nr. telefonów, adres) jak również informacje o tym, czym się Państwo zajmują – dzięki temu możemy odpowiednio dopasowywać zakres i tematykę dostarczanych Państwu wiadomości.
Ochrona danych osobowych jest dla nas priorytetem. Nie sprzedajemy Państwa danych, ani nie udostępniamy ich podmiotom trzecim do realizacji ich własnych celów. Staramy się jak najwięcej działań realizować we własnym zakresie korzystając z możliwości spółek powiązanych z nami kapitałowo, czyli Wydawnictwa Hortpress i Biura Badań Rynkowych AgriContact. 
Staramy się ułatwiać Państwu komunikację w sprawach związanych z danymi osobowymi udostępniając takie kanały komunikacji jak telefon, email, formularz on-line i oczywiście tradycyjną pocztę. Poniżej znajdą Państwo szczegółowe informacje na temat celów, dla których przetwarzamy Państwa dane i podstaw prawnych, na jakich działamy zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) i przepisami prawa krajowego.
 
Spis Treści
A. PLIKI COOKIES
B. DANE OSOBOWE
A. PLIKI COOKIES

    1. CZYM SĄ PLIKI COOKIES
      Poprzez pliki Cookies należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane w urządzeniach końcowych Użytkowników przeznaczonych do korzystania ze stron internetowych.
      Stosowane przez Administratora pliki Cookies są bezpieczne dla urządzenia Użytkownika, zazwyczaj zawierają: nazwę domeny, z której pochodzą, czas przechowywania na urządzeniu i unikalny numer. Nie jest możliwe przedostanie się tą drogą niepożądanego oprogramowania bądź wirusów. Pliki Cookies nie mają możliwości pobierania żadnych danych osobowych, ani informacji poufnych z urządzeń Użytkownika serwisów.
      Jakie dane zbierają te pliki:
      Rodzaj przeglądarki i jej ustawienia
      Informacje o systemie operacyjnym urządzenia
      Informacje zawarte w ciasteszkach (cookie)
      Informacje o innych identyfikatorach przypisanych do urządzenia
      Adres IP, z którego urządzenie łączy się ze stroną lub aplikacją mobilną
      Informacje o aktywności Użytkownika na tym urządzeniu włącznie z odwiedzonymi bądź używanymi stronami i aplikacjami mobilnymi
      Informacje o lokalizacji geograficznej urządzenia podczas połączenia ze stroną bądź aplikacją mobilną

    2. RODZAJE WYKORZYSTYWANYCH COOKIES
      2.1. Cookies sesyjne - przechowywane na urządzeniu Użytkownika do momentu zakończenia sesji przeglądarki. Zapisane w nich informacje są usuwane z pamięci urządzenia w momencie zakończenia sesji.
      2.2. Cookies trwałe – są przechowywane na urządzeniu Użytkownika przez czas określony 
      w ich parametrach, bądź do momentu ich skasowania. Zakończenie sesji nie powoduje ich usunięcia. 
    3. CELE WYKORZYSTANIA COOKIES
      3.1. Cookies własne (umieszczane przez Administratora) wykorzystywane są w celu:
      a/ uwierzytelnienia i utrzymania sesji Użytkownika witryny internetowej (dzięki temu nie musi 
          się on logować do serwisu po przejściu do jego kolejnej strony – tak działają tzw. niezbędne pliki Cookies)
      b/ optymalizacji i poprawy wydajności świadczonych usług – tzw. wydajnościowe pliki 
          Cookies umożliwiające zbieranie danych o sposobie korzystania ze stron internetowych 
          Serwisów
      c/ podniesienie funkcjonalności i niezawodności serwisu i dostępu do jego pełnej 
          funkcjonalności, a także poprawnej konfiguracji wybranych funkcji - tzw. funkcjonalne pliki 
          Cookies umożliwiające zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień i 
          personalizację interfejsu Użytkownika np. w zakresie wybranego języka, rozmiaru czcionki, 
          wyglądu strony internetowej itp.
      d/ zapewnienie bezpieczeństwa witryny internetowej np. wykrywania nadużyć w zakresie 
          procesu uwierzytelniania w ramach Serwisu 
      3.2. Cookies zewnętrzne umieszczane przez Partnerów Administratora w celu:
      a/ zbierania ogólnych, anonimowych danych statystycznych za pośrednictwem dostępnych 
          narzędzi analitycznych 
      b/ w celach reklamowych służą dopasowaniu treści reklam do zainteresowań określonych 
          w oparciu o najczęściej wyszukiwane treści, jak też kontroli ilości wyświetlanych reklam
      c/ w celu prezentowania informacji multimedialnych publikowanych w serwisach 
          zewnętrznych takich jak np. www. youtuube.com 

      Poniżej wybrani Partnerzy zewnętrzni, z którymi współpracujemy:
      Gemius S.A
      tj. podmiot, któremu powierzyliśmy przetwarzanie danych osobowych – w celu realizacji badań oglądalności Serwisu oraz w celu prowadzenia analizy sposobu korzystania z Serwisu przez Użytkowników, w tym tworzenia statystyk i raportów dotyczących funkcjonowania Serwisu,
      Google Analytics
      są to pliki Cookies wykorzystywane przez spółkę Google – w celu prowadzenia analizy sposobu korzystania z Serwisu przez Użytkownika, w tym tworzenia statystyk i raportów dotyczących funkcjonowania Serwisu na potrzeby PWR.
      W celu przeprowadzania takich analiz przetwarzane są następujące dane: adres IP, data i godzina wejścia na stronę oraz podstrony; czas na nich spędzony; informacje o kliknięciach w aktywne przyciski i linki na stronie; częstotliwość odwiedzania strony i podstron, a także relacje pomiędzy poszczególnymi aktywnościami realizowanymi na stronach.
      Każdy Użytkownik może wyłączyć działanie Google Analytics poprzez instalację bezpłatnego dodatku do przeglądarki blokującego Google Analytics, który dostępny jest pod linkiem .
      Hotjar
      Firmą Hotjar Ltd., wspiera nas w działaniach, których celem jest optymalizacja naszych usług internetowych. Korzystamy z dostarczanych przez nią narzędzi, aby badać zachowania Użytkowników naszych serwisów. Poprzez obserwację i analizę tego ile czasu spędzają, na których stronach, które linki wybierają, co Użytkownicy lubią, i nie lubią, a także dzięki analizie ruchów myszką, miejsc klikania, czy też sposobów scrollowania stron możemy wyciągać wnioski dotyczące funkcjonalności serwisów i dopasowywać oferowane na nich rozwiązania do potrzeb. Hotjar realizując powyższe zadania wykorzystuje pliki cookie i inne technologie. To za ich pośrednictwem zbiera dane o zachowaniu Użytkowników i urządzeniach, z jakich korzystają. Zakres przetwarzanych danych obejmuje adres IP urządzenia (przechwytywany i przechowywany tylko w formie anonimowej), rozmiar ekranu urządzenia, typ urządzenia (unikalne identyfikatory urządzenia), informacje o przeglądarce, położenie geograficzne (tylko kraj), preferowany język używany do wyświetlania naszej strony internetowej), mapy kliknięć czy inne statyczne wykresy, ale także nagrania sesji. Hotjar przechowuje te informacje w pseudonimizowanym profilu Użytkownika. Ani Hotjar, ani PWR nie użyjemy tych informacji do identyfikacji poszczególnych Użytkowników lub do dopasowania ich do dalszych danych danego Użytkownika.  Szczegóły dotyczące przetwarzania danych przez Hotjar znajdują się w Polityce Prywatności
      Każdy Użytkownik może zmienić ustawienia dotyczące cookies wykorzystywanych przez Hotjar na stronie 
      Facebook Pixel
      Korzystamy z narzędzi Facebooka, jednym z nich jest Facebook Pixel. Służy on do mierzenia skuteczności reklamy naszych serwisów i optymalizacji wyświetlania reklam. Dzięki temu rozwiązaniu możemy analizować działania Użytkowników naszych serwisów. W oparciu o tą wiedzę podejmujemy decyzje o 
      jakiej grupie użytkowników przedstawimy reklamę
      jakie grupy Użytkowników – jako odbiorców reklam stworzymy w ramach tzw. look-alike,
      możemy analizować zachowania odbiorców reklamy następujące po kliknięciu w nią
      możemy zdecydować o wykorzystaniu pozostałych narzędzi reklamowych Facebooka np. custom audience
      Informacje o danych zbieranych przez naszego partnera znajdziesz , w zakładce „Jakie dane gromadzi piksel?” pod poniższym linkiem: 
      Dane na temat polityki przetwarzania danych osobowych znajdziesz 
      Messenger 
      Administrator korzysta z wtyczki Messenger, która umożliwia Użytkownikom skontaktowanie się z Administratorem poprzez czat. Wtyczka Messenger jest powiązana z kontem Użytkownika w serwisie Facebook.com 
      Facebook Custom Audience
      Wykorzystujemy to narzędzie remarketingowe, aby wyświetlać użytkownikom reklamy oparte na ich zainteresowaniach zidentyfikowanych w oparciu o aktywności w serwisie społecznościowym Facebook lub w innych witrynach, które również używają tego narzędzia. Przeglądarka Użytkownika automatycznie nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerem Facebook. Wykorzystując funkcjonalności Facebook Custom Audiences, Facebook otrzymuje takie informacje jak: data i godzina dostępu, strona którą odwiedził Użytkownik lub kliknięcie w naszą reklamę, adres IP, nazwę domeny, niezależnie czy Użytkownik jest zarejestrowany lub zalogowany w serwisie Facebook (PWR nie ma wpływu na zakres i dalsze wykorzystanie danych, zebranych przez Facebook za pomocą tego narzędzia). Jeśli Użytkownik jest zarejestrowany w serwisie Facebook, Facebook może powiązać wizytę Użytkownika z jego kontem. 
      Jeżeli Państwa konto w serwisie Facebook spełnia określone, zdefiniowane wcześniej przez nas parametry (np. wiek, płeć, region), a tym samym jest częścią naszej określonej grupy docelowej (tzw. „Audience“), Użytkownikom serwisu Facebook może zostać wyświetlona reklama przygotowana przez PWR dla grupy użytkowników spełniających określone kryteria, w tym dotyczące zainteresowań. PWR nie uzyska żadnych informacji dotyczących treści publikowanych na kontach użytkowników Facebooka, ani danych pozwalających na identyfikację odbiorców reklamy.
      Disqus Inc.
      Na stronach naszego serwisu top agrar każdy Użytkownik ma możliwość zamieszczenia komentarzy pod artykułami. W tym celu udostępniamy Użytkownikowi możliwość korzystania z usługi firmy Disqus Inc., 301 Howard Street, Suite 300, San Francisco, CA94105, USA. Disqus jest samodzielnym administratorem danych osób zamieszczających w jego systemie komentarze. Informacja na ten temat pojawia się w momencie akceptacji regulaminu serwisu Disqus bez której nie można korzystać z tej usługi. Dane przekazane podczas dodawania komentarza wykorzystywane są w celu opublikowania komentarza na stronach serwisu, a podstawą prawną ich przetwarzania jest zgoda osoby zamieszczającej komentarz. Dane będą przetwarzane przez cały czas funkcjonowania komentarzy w serwisie, chyba że wcześniej Użytkownik zwróci się z prośbą o usunięcie komentarza. W każdej chwili użytkownicy mogą korzystać ze swoich praw do sprostowania swoich danych osobowych, ich usunięcia. Uprawnienia realizowane są bezpośrednio z konta Użytkownika systemu Disqus. Komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.
      Linki i wtyczki do mediów społecznościowych 
      Na stronach naszych serwisów, a także na prowadzonych przez poszczególne redakcje PWR fanpageach mogą być używane wtyczki sieci społecznościowych podmiotów trzecich, np. Facebook, Twitter, Youtube, (pluginy lub tzw. „wtyczki” np. „Like” „Udostępnij”), są one oznaczone znanymi powszechnie ikonami. 
      Zamieszczając te wtyczki musimy zainstalować na stronach specjalny kod odwołujący się do danego serwisu. Poprzez ten kod treść stron naszych serwisów może być przesłana na stronę innego serwisu społecznościowego. Każdy Użytkownik wybierając ustawienia swojej prywatności np. publiczna, prywatna, dla znajomych, obserwujących etc. decyduje, komu może być ujawniona zaciągnięta przez niego treść. Wtyczki, o których mowa załadują się tylko, gdy Użytkownik zainstaluje ją za pomocą ikony aktywacyjnej. Zawartość wtyczki będzie wówczas przekazywana przez odpowiedni serwis społecznościowy bezpośrednio na urządzenie końcowe Użytkownika i będzie tam wyświetlana. Użytkownik może dokonać wyboru, czy taka aktywacja ta będzie obowiązywała na stałe podczas odwiedzin naszych serwisów. Dana wtyczka może być w każdej chwili dezaktywowana. Jeśli wtyczka działa, PWR przetwarza i przekazuje do dostawcy wtyczki takie dane jak: data i godzina dostępu, odwiedzona część naszego serwisu internetowego, adres IP, nazwa domeny.
      PWR nie ma wpływu i nie może kontrolować, jakie dane gromadzi dostawca wtyczek lub stron serwisów społecznościowych, a także na to jak je przetwarza. Wszelkie informacje o tym, jakie dane, w jakim celu przetwarza dany Dostawca można znaleźć na jego stronach w Polityce Prywatności. Tam również można uzyskać informacje o zabezpieczeniach tych danych, a także o tym jak skontaktować się z Administratorem lub Inspektorem Ochrony Danych.
      Przetwarzanie danych poza EOG
      W związku z tym, że w związku z realizacją wyżej wymienionych celów korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, które wykorzystują w swoich możliwością udostępniania danych zbieranych przy pomocy cookies naszych dostawców zewnętrznych, informujemy, iż niektóre dane mogą być przekazane poza teren Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Takie przekazywanie danych może odbywać się na podstawie decyzji w sprawie odpowiedniego stopnia ochrony podjętej przez Komisję Europejską, tj. dla organizacji uczestniczących w programie Tarcza Prywatności (Privacy Shield), lub na podstawie standardowych klauzul umownych zgodnie z decyzją Komisji Europejskiej albo na podstawie Państwa wyraźnej zgody. Jednocześnie wskazujemy, iż Google LLC, Facebook, Sizmek, posiadają certyfikat EU-US-Privacy Shield. W ramach umowy pomiędzy USA a Komisją Europejską ta ostatnia stwierdziła odpowiedni poziom ochrony danych w przypadku przedsiębiorstw posiadających certyfikat Privacy Shield. 
    4. USUWANIE PLIKÓW COOKIES
      4.1. Domyślnie ustawienia oprogramowania służące do przeglądania stron internetowych
      dopuszczają umieszczanie plików Cookies na urządzeniu końcowym. Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików Cookies do swojego Urządzenia korzystając z dostępnych funkcji przeglądarki internetowej.
      Ograniczenie używania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie www. 
      4.2. Zmiany domyślnych ustawień Użytkownik może dokonać samodzielnie
      za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików Cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. 
      4.3. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików Cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
      Informacje, w jaki sposób dokonać konfiguracji ustawień plików cookies w zakresie urządzeń mobilnych znajdziesz na stronach internetowych producentów najpopularniejszych systemów mobilnych (urządzenia z systemem iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry).

      Użytkownik może także zmienić ustawienia dot. poszczególnych cookies stosowanych przez naszych zewnętrznych dostawców: 


      Każdy Użytkowników naszych serwisów, który chciałby się więcej dowiedzieć o plikach Cookies tzw. ciasteczkach  i innych technologiach śledzenia, może to zrobić na stronie Związku Pracodawców Branży Internetowej IAB Polska.
      IAB Polska

      4.4. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza akceptację dla umieszczenia plików Cookies na urządzeniu Użytkownika.



B. DANE OSOBOWE

  1. MIEJSCA POZYSKANIA DANYCH OSOBOWYCH
    Korzystając z serwisów należących do PWR, bądź pozostałych podmiotów powiązanych kapitałowo z PWR (Hortpress Sp. z o.o.; Biuro Badań Rynkowych AgriContact Sp. z o.o) Użytkownicy w celu realizacji zamówionych przez nich usług mogą poprzez wypełnienie specjalnych formularzy przekazać Administratorowi swoje dane osobowe takie jak: imię, nazwisko, numer telefonu, fax, dane adresowe, nazwa podmiotu, adres IP, informacje o prowadzonej działalności. Podanie tych danych jest dobrowolne, ale może być niezbędne do zrealizowania danej usługi.
    Administrator może pozyskiwać dane osobowe również poza serwisami w ramach innych realizowanych działań. 

  2. OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH
    Zebrane przez PWR dane osobowe podlegają ochronie zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylania dyrektywy 95/46/WE (dalej RODO lub Ogólne Rozporządzenie 2016/679) i przepisami prawa krajowego dotyczącymi ochrony danych osobowych.
  3. KLAUZULA INFORMACYJNA
    3.1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest
    Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej: PWR) z siedzibą w Poznaniu przy ul. Metalowej 5, 60-118 Poznań, NIP 7780164903, KRS 0000101146.
    Dane te mogą być udostępniane w celach określonych przez Administratora pozostałym spółkom powiązanym kapitałowo z PWR, do których należą: Biuro Badań Rynkowych AgriContact Sp. z o.o. (dalej AgriContact), z siedzibą w Poznaniu, ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań, KRS 0000527843 i Wydawnictwo Hortpress Sp. z o.o. (dalej Hortpress) z siedzibą w Warszawie, ul. Wołoska 7, 02-672 Warszawa, KRS 0000028152 
    3.2. Kontakt z Administratorem i Inspektorem Ochrony Danych  
    Kontakt z Administratorem, że być realizowany listownie na adres: PWR Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań, lub na nr telefonu 61 869 06 30 (dział obsługi klienta).
    Inspektor Ochrony Danych – kontakt we wszelkich sprawach dotyczących danych osobowych można się z nim kontaktować na e-mail: daneosobowe@pwr.agro.pl; telefonicznie: 61 88 62 989   (od poniedziałku do piątku w godz. 8.00 – 16.00).
    Formularz aktualizacji danych  - tą drogą mogą Państwo także aktualizować swoje dane a także zmieniać zakres zgód na ich przetwarzanie http://aktualizacja.pwr.agro.pl
    3.3. Cele i podstawy prawne przetwarzania Państwa danych osobowych
    Pani/Pana dane są przez nas wykorzystywane w następujących celach:
    realizacja umów: prenumeraty, newsletterów, szkoleń, etc. (art.6 RODO ust.1 lit b)
    realizacja obowiązków wynikających z powszechnie obowiązujących przepisów prawa (art. 6 ust.1. lit. c)
    realizacja komunikacji w związku z przekazywanymi telefonicznie, e-mailowo i poprzez formularze zapytaniami, prośbami o ofertę lub poradę ((art.6 RODO ust.1 lit. f – nasz uzasadniony interes to utrzymywanie z Państwem aktywnego kontaktu w celu udzielenia odpowiedzi na pytania, przedstawienia oferty, etc.
    realizacja drogą pocztową marketingu dot. usług i produktów PWR, Hortpress, AgriContact i naszych kontrahentów (art.6 RODO ust.1 lit. f – nasz uzasadniony interes to możliwość dostarczania informacji o produktach i usługach podmiotów z grupy i naszych kontrahentów)
    realizacja przez nas działań marketingowych dot. usług i produktów PWR, Hortpress, AgriContact i naszych kontrahentów poprzez telefon, sms, mms, email -  w zależności od udzielonych przez Państwa zgód (wynikających z ustaw o świadczeniu usług drogą elektroniczną i Prawo telekomunikacyjne, a także art.6 RODO ust.1 lit. f, gdyż naszym uzasadnionym interesem jest realizacja marketingu bezpośredniego dotyczącego oferty podmiotów z Grupy PWR i ich kontrahentów, po zakończeniu umowy na podstawie art. 6 RODO ust.1 lit. a)
    realizowania badań, jakości oferowanych usług (art. 6 RODO ust.1 lit. f – gdzie uzasadnionym interesem jest poznanie Państwa opinii na temat ofertowanych przez Grupę PWR  produktów i usług, jak również poziomu satysfakcji klientów
    wykonywanie analiz statystycznych i analitycznych (art.6 RODO ust 1 lit. f – gdzie uzasadnionym interesem jest weryfikowanie działalności gospodarczej realizowanej przez Grupę PWR)
    dochodzenie roszczeń lub obrona przed roszczeniami, co stanowi nasz uzasadniony interes (art. 6 RODO ust.1 lit.f )
    3.4. Okres przechowywania Państwa danych osobowych w zależności od podstawy prawnej
    a/  do momentu zrealizowania celu: np. umowy, obrony lub dochodzenia roszczeń
    b/ do momentu wypełnienia obowiązków prawnych wynikających z powszechnie 
         obowiązujących przepisów np. rozliczenia podatkowe
    d/ do momentu odwołania zgody
    3.5. Komu możemy przekazywać Państwa dane osobowych
    a/ podmiotom z naszej grupy kapitałowej: PWR, AgriContact, Hortpress
    b/ firmom, z którymi współpracujemy w zakresie realizacji zawartych umów:
         operatorom pocztowym, kurierom, dostawcom systemów informatycznych i usług IT,
         firmom, z którymi realizujemy działania marketingowe (email, call center, sms), firmom    
         świadczącym nam usługi z zakresu obsługi prawnej, księgowości, windykacji, 
         przeprowadzenia analiz biznesowych i marketingowych 
         Wymienieni odbiorcy posługują się Państwa danymi tylko zgodnie z naszymi poleceniami 
         na podstawie wiążących nas umów. 
    c/ podmiotom, mającym prawo dostępu do danych na podstawie przepisów prawa np. 
        organom nadzoru, sądom, administracji skarbowej, etc.
    d/ w związku z umożliwieniem dokonywania płatności on-line PWR udostępnia dane osobowe Użytkowników dokonujących płatności w zakresie niezbędnym do zrealizowania umowy niżej wymienionym podmiotom. Każdy z nich staje się odrębnym Administratorem tych danych osobowych. Z zasadami przetwarzania danych przez tych administratorów możesz zapoznać się w Polityce Prywatności na ich stronach.
     PayU S.A. z siedzibą w Poznaniu, ul. Grunwaldzka 182, 60-166 Poznań, KRS: 0000274399, NIP: 7792308495.
    Grupa Przelewy24; DialCom24 Sp.Zo.o. ul. Kanclerska 15. 60-327 Poznań, KRS: 0000306513, NIP: 781-173-38-52, 
    3.6. Zautomatyzowane przetwarzanie i profilowanie
    Państwa dane są przez nas przetwarzane w sposób zautomatyzowany, bądź częściowo zautomatyzowany, jednak nie podejmujemy wobec Państwa żadnych automatycznych decyzji mogących wywoływać wobec Państwa skutki prawne.
    W oparciu o dostarczone przez Państwa dane na temat prowadzonej działalności staramy się w jak najlepszy sposób dobrać zakres kierowanych do Państwa informacji marketingowych i handlowych.
    3.7. Państwa prawa w związku z przetwarzaniem danych osobowych
    Ogólne Rozporządzenie 2016/679 określa, jakie prawa przysługują Państwu z uwagi na to, że przetwarzamy Państwa dane osobowe, należą do nich:
    a.    prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych 
           każdej chwili może Pani/Pan wycofać zgody na posługiwanie się przez nas Państwa 
          danymi osobowymi i realizację działań marketingowych. Jednak cofnięcie zgody nie ma 
          wpływu na to, że mogliśmy posługiwać się tymi danymi przez okres obowiązywania zgody 
          tj. na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie udzielonej 
          zgody przed jej wycofaniem. Niekiedy cofnięcie zgody może uniemożliwić realizację 
          takich działań jak np.: przesyłanie wiadomości drogą email, mms czy sms.
    b.    prawo dostępu do Pani/Pana danych osobowych,
    c.    prawo żądania sprostowania Pani/Pana danych osobowych,
    d.    prawo żądania usunięcia Pani/Pana danych osobowych,
    e.    prawo żądania ograniczenia przetwarzania Pani/Pana danych osobowych,
    f.    prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych ze względu na 
          Państwa szczególną sytuację – (gdy podstawą przetwarzania tych danych jest nasz 
          prawnie uzasadnionego interes)
    g.    prawo do przenoszenia Państwa danych osobowych, tj. 
           prawo otrzymania od nas Pani/Pana danych osobowych, w ustrukturyzowanym, 
           powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu 
           maszynowego. Dane te mogą Państwo przesłać innemu Administratorowi lub zażądać, 
           abyśmy przesłali je bezpośrednio do innego Administratora. Jednakże zrobimy to tylko 
           jeśli takie przesłanie jest technicznie możliwe. Prawo do przenoszenia danych osobowych 
           przysługuje Pani/Panu tylko co do tych danych, które przetwarzamy na podstawie 
           zawartej z Państwem umowy lub na podstawie Państwa zgody.
    h.    prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
           W każdym przypadku zachęcamy Państwa najpierw do kontaktu z Administratorem (PWR) 
           w sposób opisany w pkt. 3.2. Kontakt w sprawach Państwa danych osobowych.
    Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić środki fizycznej, technicznej i organizacyjnej ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym czy umyślnym zniszczeniem, przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystaniem czy dostępem, zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami.
  4.  DANE OSÓB NIEPEŁNOLETNICH
    Z założenia wszelkie działania Administratora kierowane są do osób pełnoletnich, mogących podejmować decyzje, bądź wpływać na ich podejmowanie. Jeśli opiekunowie prawni osoby niepełnoletniej posiądą informację o tym, że wypełniła ona formularz dostępny na stronach serwisów należących do PWR prosimy o skontaktowanie się z Administratorem w celu usunięcia tych danych z bazy
    AKTUALIZACJA DANYCH  /OGRANICZENIE KONTAKTU / WYCOFANIE ZGODY
    Zmian można też dokonać na stronie http://aktualizacja.pwr.agro.pl 

  5. ZMIANY POLITYKI PRYWATNOŚCI
    Przedstawiona powyżej Polityka Prywatności może podlegać zmianom spowodowanym rozwojem technologii internetowej, bądź zmianami przepisów prawa. Użytkownik powinien cyklicznie zapoznawać się z zapisami tego dokumentu. 



C. Zmiana ustawień
Aby wyrazić lub cofnąć zgodę na przetwarzanie danych osobowych lub
Aby zmienić ustawienia plików cookies Kliknij tutaj. 
 
Ostatnia aktualizacja 11.04.2019r.